Ingredience:
1 kg kuřecího masa bez kostí
0,5 kg kuřecíh prsních řízků bez kůže
2/3 hrnku strouhanky
1/2 hrnku smetany
4 jemně nasekané šalotky
1 jemně utřený stroužek česneku
0,25 kg vařené šunky nasekané na kostičky (1 cm)
1 bílek
1/2 hrnku vyloupaných pistácií
3 polévkové lžíce čerstvého posekaného estragonu
špetka mletého muškátového oříšku
sůl a mletý černý pepř na ochucení
|
Popis:
z tohoto množství naplníte dvě paštikové formy
Očistěte kuřecí maso, zbavte jej tuku a v kuchyňském robotu rozmixujte na jemnou kaši. Vyjměte tuhé kousky (šlachy apod.).
Předehřejte troubu na 180°C.
Kuřecí prsa pokrájejte na kostky (1 cm).
Ve velké míse zvlhčete strouhanku smetanou, přidejte všechny nachystané ingredience a velmi důkladně promíchejte.
Formu na paštiku jemně vymažte olejem a pečlivě naplňte vziklou hmotou. Přikryjte poklopem nebo alobalem a pečtě ve vodní lázni hodinu a půl. Nechejte vychladnout, paštiku ve formě zatižte a dejte do chladničky minimálně na 24 hodin.
|