| FormOffice | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Domácí účto | Email šablony | DWN.cz | Hromadné emaily | Pletení | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Omalovánky | Rybář | Zbrojní průkaz | Recepty doma | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuřecí na křenu


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:9.9.2014

Ingredience:

kuřecí čtvrtky
cibule
křen (čerstvý)
ztužený tuk (nebo sádlo)
hladká mouka
sladká smetana
sůl
vývar
uzená slanina
pepř a trochu mletých feferonek

Popis:

Uzenou slaninu nakrájíme na jemné kousky. Spolu se sádlem dáme do hrnce a vše rozpustíme. Křen si nastrouháme na jemném struhadle a spolu s cibulí vložíme do rozpuštěného sádla. Vše se nechá jenom trochu zpěnit - nesmí se to spálit.Potom přidáme kuřecí čtvrtky, které jsme nechali asi hodinu nasolené a posypané trochou pepře. Vše podlijeme vývarem a necháme dusit. Když je maso hotové vytáhneme ho, zahustíme kváskem z hladké mouky a necháme asi třičtvrtě hodiny provařit. Na konec ještě přidáme trochu smetany a kdo to má rád ostřejší, tak si tam přidá feferonky. Nejlepší je to jíst s haluškami


Jít na recept Kuřecí na křenu >>