| Domácí účto | EET Účtenky | Email šablony | Hromadné emaily | Omalovánky | Rybář | Počítej Kalorie | Recepty doma | DWN.cz | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Pletení | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuřecí maso v sladkokyselé omáčce


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:10.2.2015

Ingredience:

- 1 ks cibulky
- 1/2 okurky
- 1 ks papriky žlute
- 1 ks papriky zelené
- 2 plátky čerstvého ananasu (nebo konzervovaného)
- 4 lžíce pomerančového šťávy
- 3 lžíce vinného octa
- 1 lžička chilli omáčky
- 1 lžíce cukru krystal
- 1 ks rajčete bez slupky a semínek
- 350 ml silného kuřecího vývaru
- 1 lžička solamylu,kterou smícháme s trochou vlažné vody
- sůl, špetka mletého zázvoru a pepř podle chuti
- 2 lžíce oleje
- 3 ks česneku
- 450 g kuřecích prsou

Popis:

Cibulku, okurku, papriky a ananas nakrájíme na slabé nudličky a česnek také. V misce smíchame pomerančovou štávu, vinný ocet, chilli omáčku, cukr, rajče a vývar. Na woku nebo hluboké pánvi, rozpálíme olej vložíme maso s česnekem a orestujeme to vše. Jakmile maso získá zlatavou barvu, vyjmeme jej z pánve a odstavíme. Pak zeleninu a ananas pridáme do woku a směs restujeme po dobu 2 až 4 minut. Zeleninu restujeme opravdu jen krátce, aby příliš nezměkla a zůstala nám pěkne křupavá. Kuřecí maso opět přidáme do pánve se zeleninou a ananasem. Chilli omáčku přidáme do pánve a vše dobře promícháme a smažíme cca 5 minut. Postupně přidáme solamyl, který máme rozmíchaný s vlažnou vodou dokud omáčka nezhoustne. Vše dochutíme pepřem,mletým zázvorem a solí.

K této čínské specialitce se nejlepe hodí jako příloha osmažená lepkavá ryže.


Jít na recept Kuřecí maso v sladkokyselé omáčce >>