| Zbrojní průkaz | Omalovánky | DWN.cz | EET Účtenky | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | FormOffice | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Snadné hubnutí | Domácí účto | Formuláře na PC | Recepty doma | Rybář | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuřecí maso s žampiony v krémové omáčce


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:20.7.2015

Ingredience:

1 pomeranč
5 jarních cibulek
250 g žampionů
2 lžíce citronové šťávy
500 g kuřecího masa
2 lžíce oleje
200 g zakysané smetany
sůl
pepř

Popis:

Jarní cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Houby očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na tenké plátky, které ihned zakapeme citronem.
Kuřecí prsíčka nakrájíme na proužky. Rozehřejeme lžíci oleje a maso na něm ze všech stran rychle opečeme. Potom ho osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a odložíme stranou. Zahřejeme zbytek oleje a houby na něm 5 minut prudce opékáme. Po 3 minutách přidáme jarní cibulky. Nakonec vmícháme kuřecí maso.
Smícháme pomerančovou šťávu se zakysanou smetanou, osolíme a opepříme dle chuti. Vlijeme do pánve ke kuřecímu masu a zvolna povaříme.
Podáváme s opékanými brambory.


Jít na recept Kuřecí maso s žampiony v krémové omáčce >>