| Hromadné emaily | Omalovánky | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Domácí účto | Rybář | Email šablony | Pletení | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | FormOffice | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuřecí maso na nádivce a bramborách


Doba přípravy:01:40
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:9.10.2017

Ingredience:

4 kuřecí stehenní řízky s kůží
sůl
2 stroužky česneku
na nádivku:
150 g drůbežích jater
3 starší, ale vláčné žemle
3 lžíce oleje
1/2 cibule
1-1 1/2 dl mléka
2 vejce
sůl,pepř
česnek,majoránka
brambory na 4 porce
80 g tvrdého sýra na posypání

Popis:

Kuřecí maso mírně naklepeme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem a odložíme. Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na malé kousky nakrájená játra, chvíli restujeme, odstavíme, necháme prochladnout. Žemle nakrájíme na menší kostičky, přidáme mléko s rozkvedlanými žloutky, osmažená játra, sůl, pepř, prolisovaný česnek, majoránku a z bílků ušlehaný sníh. Vše zlehka promícháme, dochutíme, mléko použijeme podle potřeby. Na dno namočeného římského hrnce dáme na větší kostky nakrájené brambory, osolíme a promícháme. Na ně rozložíme nádivku a na ni porce kuřecího masa, které posypeme strouhaným sýrem. Hrnec vložíme do studené trouby, pečeme zhruba 90 minut, ke konci odklopíme a dopečeme.


Jít na recept Kuřecí maso na nádivce a bramborách >>