| Hromadné emaily | Omalovánky | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Domácí účto | Rybář | Email šablony | Pletení | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | FormOffice | Formuláře na PC |
|
| ||||||||
Kuřecí maso na nádivce a bramborách | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 4 kuřecí stehenní řízky s kůží | ||||||||
Popis: Kuřecí maso mírně naklepeme, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem a odložíme. Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibuli, přidáme na malé kousky nakrájená játra, chvíli restujeme, odstavíme, necháme prochladnout. Žemle nakrájíme na menší kostičky, přidáme mléko s rozkvedlanými žloutky, osmažená játra, sůl, pepř, prolisovaný česnek, majoránku a z bílků ušlehaný sníh. Vše zlehka promícháme, dochutíme, mléko použijeme podle potřeby. Na dno namočeného římského hrnce dáme na větší kostky nakrájené brambory, osolíme a promícháme. Na ně rozložíme nádivku a na ni porce kuřecího masa, které posypeme strouhaným sýrem. Hrnec vložíme do studené trouby, pečeme zhruba 90 minut, ke konci odklopíme a dopečeme. |