| FormOffice | Formuláře ZDARMA | Email šablony | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Rybář | DWN.cz | Formuláře na PC | Recepty doma | Omalovánky | Snadné hubnutí | Pletení | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuřecí maso na čínský způsob


Doba přípravy:03:30
Počet porcí:5
Autor:
Přidáno/změněno:15.10.2017

Ingredience:

500 gramů kuřecích prsou
3 celá vejce
3 velké cibule
3 polévkové lžíce Solamylu
1 malá lžička čistého kari koření
1malá lžička pálivé papriky
1 malá lžička sladké papriky
1 malá lžička soli

Popis:

Kuřecí maso nakrájíme na plátky, které z obou stran naklepeme. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Všechny ostatní suroviny smícháme a plátky masa v této směsi obalíme. Do čisté suché sklenice, nejlépe zavařovací se šroubovacím víčkem, obalené maso "natlačíme", aby nám nevynikaly vzduchové mezery, sklenici uzavřeme a uskladníme v lednici.
Necháme alespoň dva dny uležet.Před tepelnou přípravou odebereme potřebné množství masa a opékáme z obou stran na rozpáleném oleji jako minutku. Zbytek masa opět uložíme do lednice, kde bude připraveno k další spotřebě. V lednici nám takto naložené kuřecí maso na čínský způsob vydrží až týden, pokud jej dříve nesníte. Jako příloha se hodí smažené brambory nebo rýže a hodně zeleniny.


Jít na recept Kuřecí maso na čínský způsob >>