| Formuláře na PC | Domácí účto | Pletení | Recepty doma | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Rybář | EET Účtenky | Snadné hubnutí | FormOffice | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Omalovánky | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuřecí maso na česneku v parním hrnci


Doba přípravy:00:50
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:15.8.2016

Ingredience:

kuřecí prsíčka nebo stehenní steaky
sůl
pepř
majoránka brambory
zelenina (mrkev,brokolice,květák…)

Popis:

Kuřecí maso potřeme prolisovaným česnekem, opepříme, okořeníme majoránkou a posolíme. Vzhledem k tomu, že se během vaření v páře maso „potí“ a sůl vylučuje, solíme trošku více, než jsme zvyklí. Ideálně necháme maso odležet přes noc, aby všechny ingredience správně „natáhlo“. Do parní nádoby dáme maximální množství vody (až po rysku) a na první patro parního hrnce položíme okořeněné maso. Druhé patro zaplníme osolenými, na tenké plátky nakrájenými brambory. Zapneme časovač na 20 minut a po dokončení programu přidáme osolenou zeleninu (mrkev, květák, brokolici). Nastavíme dalších 20 minut a po dokončení programu necháme ještě 15 minut.


Jít na recept Kuřecí maso na česneku v parním hrnci >>