| Formuláře na PC | Domácí účto | Pletení | Recepty doma | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Rybář | EET Účtenky | Snadné hubnutí | FormOffice | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Omalovánky | Email šablony |
|
| ||||||||
Kuřecí maso na česneku v parním hrnci | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: kuřecí prsíčka nebo stehenní steaky | ||||||||
Popis: Kuřecí maso potřeme prolisovaným česnekem, opepříme, okořeníme majoránkou a posolíme. Vzhledem k tomu, že se během vaření v páře maso „potí“ a sůl vylučuje, solíme trošku více, než jsme zvyklí. Ideálně necháme maso odležet přes noc, aby všechny ingredience správně „natáhlo“. Do parní nádoby dáme maximální množství vody (až po rysku) a na první patro parního hrnce položíme okořeněné maso. Druhé patro zaplníme osolenými, na tenké plátky nakrájenými brambory. Zapneme časovač na 20 minut a po dokončení programu přidáme osolenou zeleninu (mrkev, květák, brokolici). Nastavíme dalších 20 minut a po dokončení programu necháme ještě 15 minut. |