| Rybář | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Hromadné emaily | Recepty doma | Pletení | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Email šablony | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | FormOffice | Domácí účto | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuřecí křidýlka načerveno


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:13.6.2015

Ingredience:

12 kuřecích křidýlek
1 pórek
1 lžíce oleje
1 lžička cukru kruipice
2 lžíce dezertního vína
špetka drceného kmínu
3 lžíce sojové omáčky
sůl, špetka zázvoru, špetka glutamanu

Popis:

1. Křidélka omyjeme, osušíme, pórek šikmo nakrájíme na tenké nudličky.
2. Pórek spaříme vroucí vodou a necháme stranou okapat.
3. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme cukr a za stálého míchání jej necháme zkaramelizovat.
4. Do karamelu vložíme křidélka a mícháme, dokud se z nich neodpaří voda.
5. Přidáme víno, kmín, zázvor, sojovou omáčku.
6. Směs chvilku mícháme a následně zalijeme studenou vodou tak, aby křidélka byla téměř ponořena.
7. Vaříme na prudkém ohni, až se omáčka odpaří a zhoustne.
8. Nakonec dochutíme solí, příp.glutamanem a sejmeme z plotny.
9. Podáváme se spařeným pórkem a vařenou rýží.


Jít na recept Kuřecí křidýlka načerveno >>