| Formuláře na PC | DWN.cz | Email šablony | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Pletení | Rybář | Recepty doma | FormOffice | Počítej Kalorie | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuřecí kousky se zelím a zelenou paprikou


Doba přípravy:00:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:25.9.2015

Ingredience:

solamyl 2 lžičky
cibule 2 ks
tymián
bazalka
koření na čínu 2 lžíce
olivový olej
kuřecí prsa 4 ks
bílé zelí 1/4 hlávky
zelená paprika 3 ks
česnek 3 stroužky

Popis:

Kuřecí prsa očistíme, omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky. Maso promícháme s kořením na čínu, solamylem a olivovým olejem. Necháme v míse uležet.
Do osolené vody si dáme vařit rýži. Vaříme ji podle návodu.
Zeleninu očistíme. Papriky pokrájíme na větší kousky, cibuli a sladké zelí na proužky.
Je-li rýže již téměř měkká, rozpálíme si ve wok pánvi dvě lžíce oleje. Přidáme připravené maso a zprudka orestujeme. Při restovámí maso prohazujeme dřevěnými obracečkami.
Jakmile se maso ze všech stran zatáhne, přidáme nakrájenou zeleninu a pokrájený česnek. Také posypeme jemně mletým tymiánem s bazalkou. Opět chvíli restujeme za častého obracení. Nedusíme a ničím nepodléváme, maso zůstane dobře šťavnaté.


Jít na recept Kuřecí kousky se zelím a zelenou paprikou >>