Popis:
Omáčka:
1 cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji ( nesmí zhnědnout ! ), lehce podlijeme vodou a podusíme, přidáme kostku bujónu, sójovou omáčku, lžíci kečupu, několik kapek chilli omáčky – podle chuti, přidáme zbytek vody a asi 5 minut povaříme.
Do misky dáme očištěná játra, rozkrájená na čtvrtiny, okořeníme zázvorem, paprikou, asi 3 špetkami oregána, přidáme polévkovou lžíci olivového oleje, opatrně promícháme a necháme asi hodinu odležet. Odležená játra velmi zprudka opečeme ze všech stran v pánvi na oleji – asi 4 minuty, pak je přidáme k omáčce, velmi krátce prohřejeme a ihned podáváme.
Ideální příloha:
Rýže ve varných sáčcích, vařená společně s rozkrojenou cibulí a několika kuličkami nového koření, spařená brokolice a na půlkolečka tence nakrájená cibule.
|