| Pletení | Omalovánky | Počítej Kalorie | DWN.cz | Snadné hubnutí | Recepty doma | EET Účtenky | Email šablony | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Rybář | Domácí účto | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuře Vindaloo


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:12.11.2015

Ingredience:

3 hrnky nasekané cibule
1 a půl hrnku nasekaných rajčat (asi 4 střední)
2 a půl lžíce octa
1 velký nasekaný stroužek česneku
1 lžička nakrájeného ostrouhaného zázvoru (možná že i sušený
ale asi to nebude přesně ono)
1 lžička rajčatového protlaku
1 lžička kurkumy
1 lžička masaly*
půl lžičky papriky pálivé (sladké – dle chuti)
půl lžičky mletého kmínu
půl lžičky mletého koriandru
půl lžičky cayennského pepře
2 lžíce rostlinného oleje
6 vykostěných kuřecích stehen
nakrájených na kousky… (určitě jakékoliv kuřecí maso
takže jistě i třeba kuřecí prsa – nakrájená jako na řezanku)
půl kila červených brambor
olopupaných a nakrájených na palcové kostky
1 a půl hrnku málo soleného kuřecího vývaru
**směs se skládá z 3/4 lžičky mletého kmínu
3/4 lžičky mletého koriandru
1 lžičky mletého pepře
půl lžičky mletého kardamonu
čtvrt lžičky mletého hřebíčku
1/4 lžičky mleté skořice

Popis:

Smíchejte prvních 11 ingrediencí a cayenský pepř dokud navyformujete směs (těsto).
Rozehřejte olej ve velkém hrnci na střední až vysokou teplotu. Vložte hotovou pastu a vařte dokud nezezlátne, občas zamíchejte, asi tři minuty. Vložte kuře a brambory, podusit 5 minut. Přilijte vývar a uveďte do varu. Poté ztlumte, přikryjte pokličkou a vařte dokud brambory nezměknou, občas promíchejte, okolo 15ti minut. Odkopte a vařte dokud kuře není hotové, asi dalších pět minut. Dochuťte cayennským pepřem solí a bílým pepřem dle chuti.


Jít na recept Kuře Vindaloo >>