| Snadné hubnutí | Rybář | FormOffice | Počítej Kalorie | Pletení | Formuláře na PC | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Omalovánky | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | Domácí účto | EET Účtenky | Email šablony |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuře tantori


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:6.6.2011

Ingredience:

10 hřebíčků
2 lžičky semínek koriandru
2 lžičky kmínu semínka z deseti nažek kardamomu
2 cibule
4 stroužky česneku
5 cm čerstvého zázvoru
2 lžičky chilli koření
2 lžičky mletého pepře
1 1/2 lžičky kurkumy
3 1/2 dl přírodního jogurtu
1 dl citrónové šťávy

Popis:

Celé koření několik minut opražíme na suché pánvi a utlučeme jej v hmoždíři.Nakrájenou cibuli,česnek a zázvor rozmixujeme v mixéru na kaši současně s pepřem,chilli a kurkumou.Přidáme jogurt a citrónovou šťávu.Stehna stáhneme z kůže a v kloubku je rozdělíme ve dví.Maso nařízneme aby se lépe namarinovalo.Marinujeme jeden den,či přes noc v lednici.Maso naskládáme do ohnivzdorné misky,přelijeme marinádou a pečeme v troubě 30 minut při 200°C,nebo déle,až jde maso od kosti.Podáváme s rajčatovo-okurkovým salátem,rýží basmati,a s tzatziky nebo chutney.


Jít na recept Kuře tantori >>