Ingredience:
750-1000g kureciho masa (ruzne druhy podle chuti, prsni nebo stehenni rizky)
3 ruzně barevne vetsi papriky
6 polevkovych lzic olejoveho oleje
2 strouzky cesneku
2 cibule stredni (cervene) nakrajene na platky
1 mala chilli papricka rozdrcena (optimalne)
1/2 salku bíleho vina
2 vetsi rajcata cerstva nebo z konzervy, oloupana a nakrajena na platky vc. štávy
cerstve mlety cerny pepr,sul
3 polevkove lzice cerstve petzrelove nate
|
Popis:
-- z masa odstran tucne casti a maso nakrajej na vetsi kousky (ne nudlicky)
-- papriky nakrajej na platky
-- na polovicni mnozstvi oleje pridej cibuli a restuj, dokud cibule nezmekne a nezezlatne, pak ji vyndej na talir
-- pridej zbytek oleje a na silnem plameni orestuj maso asi 6 - 8 minut, nebo dokud neni maso opecene dozlatova
-- pridej zpet cibuli + rozdrceny cesnek + chilli
-- pridej vino a pokracuj na mirnem plameni v duseni masa, dokud neni mnozstvi tekutiny polovicni
-- pridej papriky nakrajene na nudlicky
-- pridej pepr a sul
-- po dalsich 3-4 minutach pridej rajcata
-- pokracuj na mensim plameni, prikryj poklici a podus, dokud nejsou papriky mekke (asi 10-15 minut)
-- teprve na posledni 2 minuty pridej petrzelovou nat, jinak prijdes o vsechny vitaminy
-- podavej s bilym chlebem nebo s ryzi, nejlepe basmati
|