Popis:
Housky nakrajime na kostičky a necháme přes noc oschnout.
Ohřáté mléko s bobkovým listem nalejeme na housky a necháme 15 min odležet žampiony nakrájeme na kostičky,nadrobno cibuli necháme zesklovatět na tuku přidame žampiony orestujeme.
Játra nakrájíme na drobné kousky žampiony,jatra, hrášek, petrželka a vejce promícháme s houskou, osolíme opepříme.
Troubu rozehřejeme na 190°C ..horkovzdušnou na 170°C.
Kuře osolíme ,opepříme a naplníme půlkou nádivky a druhou půlku dáme na máslem vymazaný alobal.
Svineme do válečku dáme spolu s kuřetem do pekače a pečeme 60-70 min.
Kuře poléváme výpekem upečeme vyjmeme výpek vyrestujeme podlejeme vývarem a štávu zahustíme 2
lžícemi světle jišky knor.Porce kuře podáváme s nádivkou
nakrájenou na plátky a se zeleninovým salátem a přelejeme vypečenou štávou.
|