| Omalovánky | Rybář | Zbrojní průkaz | DWN.cz | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Pletení | Recepty doma | Snadné hubnutí | FormOffice | Domácí účto | Formuláře na PC | EET Účtenky | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuře s játrovou nádivkou


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:23.10.2016

Ingredience:

kuře (asi1.5 kg
sůl pepř
nadivka
6 housek
asi 100 ml
mléka
1 bobkovy list
100g žampionu
1cibule
2lžice masla
sůl
pepř
150g kuřecich jater
svazek petrželky
100g mraženého hrášku
3 vejce
strouhany muškátový oříšek
200ml drubežího vývaru

Popis:

Housky nakrajime na kostičky a necháme přes noc oschnout.
Ohřáté mléko s bobkovým listem nalejeme na housky a necháme 15 min odležet žampiony nakrájeme na kostičky,nadrobno cibuli necháme zesklovatět na tuku přidame žampiony orestujeme.
Játra nakrájíme na drobné kousky žampiony,jatra, hrášek, petrželka a vejce promícháme s houskou, osolíme opepříme.
Troubu rozehřejeme na 190°C ..horkovzdušnou na 170°C.
Kuře osolíme ,opepříme a naplníme půlkou nádivky a druhou půlku dáme na máslem vymazaný alobal.
Svineme do válečku dáme spolu s kuřetem do pekače a pečeme 60-70 min.
Kuře poléváme výpekem upečeme vyjmeme výpek vyrestujeme podlejeme vývarem a štávu zahustíme 2
lžícemi světle jišky knor.Porce kuře podáváme s nádivkou
nakrájenou na plátky a se zeleninovým salátem a přelejeme vypečenou štávou.


Jít na recept Kuře s játrovou nádivkou >>