| Email šablony | Domácí účto | Pletení | DWN.cz | Hromadné emaily | Rybář | Omalovánky | EET Účtenky | Formuláře na PC | Recepty doma | Počítej Kalorie | FormOffice | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuře s játrovou nádivkou


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:20.4.2016

Ingredience:

nádivka:
6 housek
100 ml mléka
100 g žampionu (dle chuti)
1 cibule
2 lžíce másla
sůl
pepř
150 g kuřecích jater
svazek petrželky
100 g mraženého hrášku
3-4 vejce
strouhaný muškátový oříšek
200 ml drůbežího vývaru
2 lžíce světlé jížky
kuře:
1 kuře
sůl, pepř

Popis:

Housky nakrájíme na kostičky a necháme přes noc oschnout. V hrnci rozehřejeme mléko s bobkovým listem a kostičky housky přelijeme, přikryjeme a necháme máčet asi 15 minut.
Žampióny očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, omyjeme, nadrobno nakrájíme a dáme zesklovatět na rozehřátem tuku (doporučuji máslo). Přidáme žapmióny, krátce je opečeme a necháme okapat na sítu.
Kuřecí játra omyjeme, osušíme, očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Petrželku opláchneme a najemno nasekáme. Žampióny, játra, hrášek,petrželku a vejce promícháme s houskami. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátem.
Troubu předehřejeme cca na 190 stupňů celsia.
Kuře omyjeme, osolíme, opepříme a naplníme asi polovinou připravené nádivky. Zbývající část si odložíme stranou.
Alobal vymažeme máslem, nanaseme na něj zbylou nádivku, přeložíme, nádivku zabalíme do válečku a i s kuřetem dáme do pekáče a do zlatova pečeme 60-70 minut.Přitom kuře opakovaně přeléváme výpekem.
Pečené kuře vyjmeme na mísu. Do pekáče přilijeme drůběží vývar, provaříme a zahustíme zahušťovačem. Osolíme a opepříme.
Kuře naporcujeme, nádivku uvolníme z alobalu, nakrájíme na plátky a podáváme ke kuřeti s omáčkou.

Vhodná příloha:
brambory, rýže, zeleninový salát

PŘEJI DOBROU CHUŤ.


Jít na recept Kuře s játrovou nádivkou >>