Popis:
Housky nakrájíme na kostičky a necháme přes noc oschnout. V hrnci rozehřejeme mléko s bobkovým listem a kostičky housky přelijeme, přikryjeme a necháme máčet asi 15 minut.
Žampióny očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, omyjeme, nadrobno nakrájíme a dáme zesklovatět na rozehřátem tuku (doporučuji máslo). Přidáme žapmióny, krátce je opečeme a necháme okapat na sítu.
Kuřecí játra omyjeme, osušíme, očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Petrželku opláchneme a najemno nasekáme. Žampióny, játra, hrášek,petrželku a vejce promícháme s houskami. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátem.
Troubu předehřejeme cca na 190 stupňů celsia.
Kuře omyjeme, osolíme, opepříme a naplníme asi polovinou připravené nádivky. Zbývající část si odložíme stranou.
Alobal vymažeme máslem, nanaseme na něj zbylou nádivku, přeložíme, nádivku zabalíme do válečku a i s kuřetem dáme do pekáče a do zlatova pečeme 60-70 minut.Přitom kuře opakovaně přeléváme výpekem.
Pečené kuře vyjmeme na mísu. Do pekáče přilijeme drůběží vývar, provaříme a zahustíme zahušťovačem. Osolíme a opepříme.
Kuře naporcujeme, nádivku uvolníme z alobalu, nakrájíme na plátky a podáváme ke kuřeti s omáčkou.
Vhodná příloha:
brambory, rýže, zeleninový salát
PŘEJI DOBROU CHUŤ.
|