| Omalovánky | Počítej Kalorie | Recepty doma | Email šablony | Pletení | Hromadné emaily | Domácí účto | DWN.cz | FormOffice | Snadné hubnutí | Rybář | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Formuláře na PC | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuře s hruškami


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:20.3.2015

Ingredience:

1 kuře
1 hermelín
3 hrušky
sůl
čerstvě umletý barevný pepř
brusinky nebo jeřabiny

Popis:

Kuře omyjeme, osušíme a osolíme. Hermelín posypeme hrubě mletým barevným pepřem a vložíme jej do břišní dutiny kuřete. Kuře dáme na pekáč, podlijeme trochou vody nebo vývaru, pokledeme plátky másla a pozvolna pečeme. Během pečení podle potřeby kuře obracíme, přeléváme vypečenou štávou a podléváme vodou nebo vývarem. Asi po 40 min. oloupeme hrušky, vykrojíme z nich jádřince, nakrájíme je na čtvrtky a omyjeme. Kuře dopečeme společně s hruškami. Porce kuřete přeléváme vypečenou štávou s hruškami, ke každé porci přidáme lžíci brusinkové nebo jeřabinové zavařeniny a podáváme s dušenou rýží a ovocným kompotem.


Jít na recept Kuře s hruškami >>