| Recepty doma | Email šablony | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | FormOffice | Rybář | EET Účtenky | DWN.cz | Omalovánky | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Pletení | Domácí účto |
|
| ||||||||
Kuře s houbovou nádivkou | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 15 g sušených hříbků | ||||||||
Popis: Hříbky namočíme do čtvrt litru vlažné vody. Opláchnuté kuře zevnitř i zevně potřeme solí a pepřem. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Toustový chléb jemně ustrouháme. Houby vymačkáme a vodu, ve které se máčely, dáme stranou. Smícháme masovou hmotu, houby, strouhanku, cibuli, žloutky a koření, osolíme, opepříme, naplníme směsí kuře a otvor uzavřeme špejlemi nebo sešijeme nití. Kuře vložíme do vymaštěného pekáče. Pečeme v předehřáté troubě (200°C) asi 1 hodinu. Omyjeme a nahrubo nakrájíme ořenovou zeleninu a přidáme k masu. Postupně podléváme asi čtvrt litrem vody. Během pečení kuře přelíváme výpekem. Nakrájíme na kostičky zbylé cibule a na tuku osmahneme. Přidáme kyselé zelí a krátce podusíme. Přilijeme vývar z kostky a vaříme asi 20 minut. Kuře vyjmeme z pekáče a udržujeme teplé. Výpek přecedíme do jiné nádoby a zbavíme tuku. Přidáme vodu z máčených hub, kyselou smetanu a necháme povařit. Tuk uhněteme s moukou do malého válečku a rozmícháme v omáčce. Chvilku povaříme. Osolíme, opepříme. Na mísu rozložíme zelí, na které položíme kuře. Posypeme petrželkou a opečenou slaninou. |