| Recepty doma | Počítej Kalorie | Rybář | Formuláře ZDARMA | Pletení | Domácí účto | EET Účtenky | Snadné hubnutí | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | FormOffice | Email šablony | Omalovánky | Formuláře na PC | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuře plněné z hroznového vína + rýže


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:17.6.2015

Ingredience:

200g rýže= sáček předvařené rýže
(nebo sypaná rýže)
100g hroznového vína
kuře 1 x větší kuře 1500g
(nebo 2x menší po 750g)
130 ml kuřecího vývaru /koupíme kostku kuřecího vývaru a přelijeme horkou vodou s rychlovarné konvice a rozmícháme/
koření na rýži
kari koření
pepř
1/2 lžičky čerstvě nastrouhané citrónové kůry
1 stroužek česneku
olej
párátka
nebo jehly na uzavření kuřete

Popis:

1. Uvaříme rýži v osolené vodě
2. Hroznové víno umyjeme, rozkrojíme na půl a zbavímne zrnek
3. Kuřata umyjeme. Sůl, pepř a kari koření smícháme a vetřeme do kůže kuřete. Provedeme i ve vnitřku kuřete.
4. Vychladlou rýži smícháme s kořením na rýži /pokud není potom použijeme kari/ dále pak s hroznovým vínem a citrónovou kůrou a prolisovasným česnekem. Můžeme přidat pepř. Touto směsí naplníme kuře. Otvor v kuřeti uzavřeme páratky, jehlemi, nebo zašijeme, podle toho na co jsme zvyklí.
5. Kuře pečeme v troubě při 180 st.C. Potřeme ho olejem, na pekáč uložíme hřbetem dolů. Velké kuře pečeme cca 45 min. Malé cca 35 min. Obrátíme kuře. Polijeme připraveným kuřecím vývarem. Opět 35-45 min. pečeme. Během pečení kuře přelijeme štávou která se tvoří v pekáči, pokud by jí bylo málo, přilijeme kuřecí vývar.
6. Kuřata naporcujeme a podáváme s rýží, ozdobíme hroznovým vínem - čerstvým.


Jít na recept Kuře plněné z hroznového vína + rýže >>