Popis:
1. Uvaříme rýži v osolené vodě
2. Hroznové víno umyjeme, rozkrojíme na půl a zbavímne zrnek
3. Kuřata umyjeme. Sůl, pepř a kari koření smícháme a vetřeme do kůže kuřete. Provedeme i ve vnitřku kuřete.
4. Vychladlou rýži smícháme s kořením na rýži /pokud není potom použijeme kari/ dále pak s hroznovým vínem a citrónovou kůrou a prolisovasným česnekem. Můžeme přidat pepř. Touto směsí naplníme kuře. Otvor v kuřeti uzavřeme páratky, jehlemi, nebo zašijeme, podle toho na co jsme zvyklí.
5. Kuře pečeme v troubě při 180 st.C. Potřeme ho olejem, na pekáč uložíme hřbetem dolů. Velké kuře pečeme cca 45 min. Malé cca 35 min. Obrátíme kuře. Polijeme připraveným kuřecím vývarem. Opět 35-45 min. pečeme. Během pečení kuře přelijeme štávou která se tvoří v pekáči, pokud by jí bylo málo, přilijeme kuřecí vývar.
6. Kuřata naporcujeme a podáváme s rýží, ozdobíme hroznovým vínem - čerstvým.
|