| FormOffice | DWN.cz | Počítej Kalorie | Rybář | EET Účtenky | Domácí účto | Snadné hubnutí | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Omalovánky | Pletení | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuře na způsob Marinque


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:12.7.2013

Ingredience:

4 celá kuřecí stehna a 2 kuřecí prsa
sůl,pepř
čerstvý tymián a petrželka
2 bobkové listy
30 dkg hub (žampiony)
3 stroužky česneku
3 dcl základního masového vývaru
1 dcl suchého bílého vína
1/2 dcl francouzského koňaku
4 rajčata
lžíce mouky
4 vejce (jedno na každou porci)
housky (jedna na každou porci)

Popis:

V pánvi nebo v rendlíku rozpálíme směs olivového a jiného jedného oleje. Ještě než se úplně rozpálí, rozřízneme kuřecí stehna a prsa napůl, osolíme je. Kousky kuřete vložíme do rozpáleného oleje a osmažíme ho ze všech stran do červena. S kůží buďme opatrní, ta obsahuje hodně vody a při smažení dost prská. Dokud se kuře smaží, nakrájíme si žampiony na čtvrtky. Když je kuře osmažené vyndáme ho na talíř. Do pánve, kde jsme smažili kuře vložíme nakrájené žampiony a nahrubo nakrájený česnek a osolíme (houby tak pustí vodu a česnek se nepřipálí) a opepříme a vše osmažíme. Přidáme jeden nebo dva výhonky čerstvého tymiánu a čerstvou petrželku, vše nahrubo posekané a dva nebo tři bobkové listy. Zalijeme masovým vývarem a vrátíme tam naporcované a osmažené kuře. Přidáme suché bílé víno a francouzský koňak. Přikryjeme pokličkou a dusíme alespoň 20 minut. Na někoplik posledních minut pokličku sundáme, aby se šťáva mírně zahustila.
Mezitím si připravíme rajčatové ragů:
V pánvi rozpálíme směs olivového a jiného jedného oleje a přidáme na koustičky nakrájená čerstvá rajčata. Až se začnou smažit osolíme je, opepříme a posypeme moukou a pak podlijeme šťávou z kuřete.
Do většího množství hodně horkého oleje rozklepneme dvě vejce, lžící je upravíme do pěkného tvaru a usmažíme je.
Housku nakájíme na tenké plátky a na jiné pánvi je na troše směsi jedlého a olivové oleje jemně osmažíme, jenom aby mírně zhnědly.
Na talíř hezky urovnáme jednu horní, jednu dolní část stehna a prsíček. Vedle masa dáme osmažený plátek housky a na něj jedno smažené vejce. Přidáme zvlášť houbové a zvlášť rajčatové ragú. Přizdobíme trochou čerstvé petrželky a tymiánu.


Jít na recept Kuře na způsob Marinque >>