| FormOffice | DWN.cz | Počítej Kalorie | Rybář | EET Účtenky | Domácí účto | Snadné hubnutí | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Omalovánky | Pletení | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Hromadné emaily |
|
| ||||||||
Kuře na způsob Marinque | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 4 celá kuřecí stehna a 2 kuřecí prsa | ||||||||
Popis: V pánvi nebo v rendlíku rozpálíme směs olivového a jiného jedného oleje. Ještě než se úplně rozpálí, rozřízneme kuřecí stehna a prsa napůl, osolíme je. Kousky kuřete vložíme do rozpáleného oleje a osmažíme ho ze všech stran do červena. S kůží buďme opatrní, ta obsahuje hodně vody a při smažení dost prská. Dokud se kuře smaží, nakrájíme si žampiony na čtvrtky. Když je kuře osmažené vyndáme ho na talíř. Do pánve, kde jsme smažili kuře vložíme nakrájené žampiony a nahrubo nakrájený česnek a osolíme (houby tak pustí vodu a česnek se nepřipálí) a opepříme a vše osmažíme. Přidáme jeden nebo dva výhonky čerstvého tymiánu a čerstvou petrželku, vše nahrubo posekané a dva nebo tři bobkové listy. Zalijeme masovým vývarem a vrátíme tam naporcované a osmažené kuře. Přidáme suché bílé víno a francouzský koňak. Přikryjeme pokličkou a dusíme alespoň 20 minut. Na někoplik posledních minut pokličku sundáme, aby se šťáva mírně zahustila. |