| EET Účtenky | Počítej Kalorie | Domácí účto | Email šablony | Pletení | Snadné hubnutí | DWN.cz | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Rybář | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Recepty doma | FormOffice | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuře na víně s brambůrkem, olivami a houbami pečen


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:4.4.2017

Ingredience:

250 g hlívy ústřičné,
kuřecí vývar,
8 kuřecích stehen,
50g másla
2 dcl olivového oleje,
1 bílá veka,
10 cibulek malých bílých,
5 cibulek červených,
3 palice česneku,
bylinky – tymián, rozmarýn, estragon, bazalka,
2 konzervy rajčat i s tekutinou,
půl l červeného vína,
200 g anglické slaniny,
sůl, pepř,
1 kg malých nových brambůrek,
1/2 lžičky římského kmínu,
2 lžíce octa z bílého, nebo červeného vína,
4 červené pečené papriky,
černé olivy

Popis:

Na pánvi opečeme najemno nakrájenou slaninu a hlívu. Kuře naplníme houbami s bylinkami a vekou zvlhčenou vínem, omotáme slaninou, svážeme provázkem, osolíme a opepříme a opečeme na másle a oleji dozlatova. Kuře dáme do římského hrnce, posypeme směsí cibulek, česneku, oliv a slaniny a přidáme rajčata, brambory a zbytek bylinek. Zalijeme vínem, octem a kuřecím vývarem a pomalu dusíme přikryté asi po 45 min.
Pomůcky:
Kameninové nebo litinové pekáče, gáza, provázek, římský hrnec


Jít na recept Kuře na víně s brambůrkem, olivami a houbami pečen >>