Popis:
Kuřecí porce by mohly být poněkud tvrdší pokus je nemarinujeme. K marinování je dobrý citrón, jehož kyselost naruší některá vlákna masa, pak přidáme trochu oleje. Vše vložíme do PE sáčku, zmáčkneme a otočíme dokola (tak ho uzavřeme). Položíme na stůl a pěstí do toho tlučeme.
Necháme maso marinovat tak deset minut. Mezitím uděláme omáčku.
Připravíme řeckou jogurtovou omáčku.
Vezmeme klasický jogurt nikoliv nízkotučný. Do jogurtu přidáme jarní cibulky a zelený koriandr. Je jako droga, ale silnější a ještě mátu.
Bylinky nasekáme a přidáme dva stroužky česneku. Aby se česnek dobře loupal zmáčkneme ho plochou nože a opřeme se o něj svoji vahou až stroužky prasknou. A teď přidáme chilli papričku, kterou raději zbavíme zrníček (raději to uděláme v rukavicích). Smícháme ji dohromady s česnekem. Kuře je už marinované a tak je položíme na rozpálený gril, jen tak bez oleje, protože olej je už v mase. A zatím co grilujeme kuře pět minut na každé straně připravíme si kus-kus, který je velmi jednoduchý. Žádné vaření, jenom do nádoby nalijeme asi tak 1/2 litru horké vody z konvice a přidáme kuřecí bujón v kostce nebo tekutý (rychleji se rozpouští a výborně chutná). Pak tam nasypeme kus-kus. Vypadá to, že je ho málo ale on nabude. Přidáme k tomu sterilovaný hrách a zalijeme vodou, asi tak 2 až 3 cm nad ingredience v hrnci a zakryjeme.
Kuře můžeme dělat také v troubě, nebo v nas grilu v troubě. Kuřecí porce dáme na talíř a přidáme citróny na čtvrtky a neseme hostům.
|