| FormOffice | Formuláře na PC | Domácí účto | Email šablony | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | EET Účtenky | Pletení | Snadné hubnutí | Recepty doma | Formuláře ZDARMA | Rybář | Počítej Kalorie | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuře na křenu


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:16.1.2011

Ingredience:

Kuřecí čtvrtky
cibule
křen (čerstvý)
ztužený tuk (nebo sádlo)
hladká mouka
sladká smetana
sůl
vývar ( může být z Podravky)
uzená slanina
pepř a trochu mletých feferonek

Popis:

Uzenou slaninu nakrájíme na jemné kousky. Spolu se sádlem dáme do hrnce a vše rozpustíme. Křen si nastrouháme na jemném struhadle a spolu s cibulí vložíme do rozpuštěného sádla. Vše se nechá jenom trochu zpěnit - nesmí se to spálit.Potom přidáme kuřecí čtvrtky, které jsme nechali asi hodinu nasolené a posypané trochou pepře. Vše podlijeme vývarem a necháme dusit. Když je maso hotové vytáhneme ho, zahustíme kváskem z hladké mouky a necháme asi třičtvrtě hodiny provařit. Na konec ještě přidáme trochu smetany a kdo to má rád ostřejší, tak si tam přidá feferonky. Nejlepší je to jíst s haluškami


Jít na recept Kuře na křenu >>