| Hromadné emaily | EET Účtenky | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Email šablony | Omalovánky | Rybář | Recepty doma | FormOffice | Počítej Kalorie | DWN.cz | Pletení | Formuláře ZDARMA |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuře na grilu s Yakitori omáčkou


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:5.2.2014

Ingredience:

750 g vykostěných kuřecích prsíček
pražená sezamová semínka
2 svazky jarních cibulek
Omáčka yakitori:
1 hrnek sójové omáčky
3/4 hrnku cukru
1/2 hrnku sladkého rýžového vína
1 jarní cibulka
s bílou částí jemně rozmačkanou
zelenou částí nakrájenou na kolečka
1 stroužek česneku
najemno rozmačkaný
1 plátek čerstvého zázvoru (asi 1/2 cm silný)
najemno rozmačkaný nebo nastrouhaný
1 proužek citrónové kůry

Popis:

Z prsíček odstraníme každou šlachu a všechen tuk. Pak prsíčka opláchneme, necháme odkapat a osušíme. Nakrájíme cibulky a kuřecí prsíčka na stejně velké kousky (asi 3 1/2 cm dlouhé) a napíchneme je vždy na dvě jehly vedle sebe. Přikryté dáme do chladničky.
Připravíme omáčku yakitori:
Do rendlíku dáme sójovou omáčku, cukr, rýžové víno, bílou část jarní cibulky, česnek, zázvor a citrónovou kůru.
Necháme omáčku 5-10 minut mírně probublávat za častého míchání, dokud nezhoustne jako sirup.
Připravíme gril k přímému grilování. Položíme yakitori na kraj roštu tak, aby jehly nebyly nad ohněm. Po 2 minutách grilování maso obrátíme. Začneme potírat yakitori připravenou omáčkou a pokračujeme v potírání a obracení. Grilujeme celkem 3-4 minuty z každé strany, až je maso propečené. Také můžeme omáčku dát do ploché misky a když je maso částečně upečené, namočit je do omáčky, vrátit na rošt a pak pokračovat v grilování. Když je yakitori hotové, omáčka vytvoří lesklou polevu a maso je na dotyk pevné. Dáme yakitori na plochou mísu nebo na talíře a posypeme zelenou částí cibulky a sezamovými semínky.


Jít na recept Kuře na grilu s Yakitori omáčkou >>