| Rybář | Email šablony | Omalovánky | Recepty doma | Hromadné emaily | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | FormOffice | Formuláře na PC | Pletení | Zbrojní průkaz | DWN.cz | EET Účtenky | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuře na červeném víně, karotce a žampionech


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:15.12.2019

Ingredience:

4 ks horních čtvrtek
0,5 kg karotky
6 ks menších cibulí
1 stroužek česneku
300 g žampionů
2 dcl červeného vína
sůl,pepř celý
grilovací koření
máslo
strouhanka
brambory grenaile

Popis:

Kuřecí čtvrtky posolíme a dáme péct s několika plátky másla. Na dalším plechu pečeme čtvrtky grenailí (neoloupaných), které jsme lehce osolili a posypali grilovacím kořením.
Na pánvi orestujeme na másle karotku nakrájenou na čtvrtky, po chvilce přidáme oloupané žampiony rozkrojené na půlky a chvilku restujeme s karotkou.
Když kuře chytá zlatavou barvu, přidáme oloupané, na půlky rozkrojené cibulky, orestovanou karotku se žampiony a na tenké plátky nakrájený česnek a podlijeme červeným vínem a pozvolna dopékáme. Můžeme občas kuře přelít omáčkou. Je třeba, aby se víno trochu vypeklo. Malým množstvím strouhanky posypeme omáčku vzniklou podlitím, aby se trochu zahustila.
Do zlatova upečené kuře, omáčku se zeleninou a žampiony ještě lehce popepříme čerstvě mletým pepřem a podáváme s upečenými grenailem a lehkým červeným vínem.


Jít na recept Kuře na červeném víně, karotce a žampionech >>