| Zbrojní průkaz | Pletení | EET Účtenky | Omalovánky | FormOffice | Domácí účto | Email šablony | Recepty doma | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Rybář |
|
| ||||||||
Kuřátko v bylinkovém závoji | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: kuře | ||||||||
Popis: Kuře naporcujeme na 4 díly. V misce smícháme olivový olej, sůl, rozmarýn, tymián, nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu a čerstvě mletý pepř. Naporcované kuře v této směsi pořádně obalíme a můžeme nechat i 2 hodinky odležet. Ale nemusíme pokud nemáme čas. Takto připravené kuřátko vložíme do pekáčku i se směsí, a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme nepřikryté na 170 C velmi zvolna 2 hodinky. Kuřátko během pečení stále potíráme. Po upečení kuře vyjmeme, do pekáčku vlijeme kuřecí vývar a důkladně promícháme. Vznikne nám výborná šťávička neboli závoj. Jako přílohu doporučuji divokou rýži. |