| Pletení | Hromadné emaily | DWN.cz | EET Účtenky | FormOffice | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Rybář | Omalovánky | Email šablony | Recepty doma | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kuřátko v bylinkovém závoji


Doba přípravy:02:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:12.2.2014

Ingredience:

kuře
sůl,rozmarýn
citronová kůra
olivový olej 4 polévkové lžíce
citronová šťáva z poloviny citronu
čerstvě mletý pepř,tymián
0,25l kuřecího vývaru
kousek másla

Popis:

Kuře naporcujeme na 4 díly. V misce smícháme olivový olej, sůl, rozmarýn, tymián, nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu a čerstvě mletý pepř. Naporcované kuře v této směsi pořádně obalíme a můžeme nechat i 2 hodinky odležet. Ale nemusíme pokud nemáme čas. Takto připravené kuřátko vložíme do pekáčku i se směsí, a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme nepřikryté na 170 C velmi zvolna 2 hodinky. Kuřátko během pečení stále potíráme. Po upečení kuře vyjmeme, do pekáčku vlijeme kuřecí vývar a důkladně promícháme. Vznikne nám výborná šťávička neboli závoj. Jako přílohu doporučuji divokou rýži.


Jít na recept Kuřátko v bylinkovém závoji >>