| Email šablony | Hromadné emaily | FormOffice | Rybář | Snadné hubnutí | Domácí účto | Omalovánky | Počítej Kalorie | DWN.cz | EET Účtenky | Pletení | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kulajda z Libně


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:15.1.2010

Ingredience:

2l zkyslého mléka
4 lžíce hladké mouky
3 lžíce másla
1 cibule
3 mrkve
3 petržele
čtvrtka celeru (nebo mražená směs kořenové zeleniny na svíčkovou)
hrneček sušených hub či žampionů
3 masoxy
cukr moučka
kmín mletý
pepř
sůl

Popis:

do 2l zkyslého mléka (pozor, nekupovat trvanlivé!) přidat 4 lžíce hladké mouky a rozkvedlat,půl hodiny povařit houby,v 5l hrnci na másle opražit najemno nakrájenou cibuli,pak přidat na kostky nakrájenou kořenovou čerstvou zeleninu (nebo mraženou směs na svíčkovou),přidat povařené houby, a trochu zalít na dušení,
přidat 3 masoxy, lžičku mletého kmínu, lžičku soli,
1/4 hodiny podusit,přidat kyselé mléko a dolít kousek pod okraj 5l hrnce,
nechat 10min povařit,přidat 4-5 lžic moučkového cukru (podle vkusu),
znuvu přivést do varu,opatrně přidat 6 vajec a opatrně zamíchat, aby se neporušila,
po 10 min varu je polévka připravená k podávání,nejlepší je ale druhý den.
Dobrou chuť.


Jít na recept Kulajda z Libně >>