| Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | Pletení | EET Účtenky | Recepty doma | DWN.cz | Omalovánky | Snadné hubnutí | Email šablony | Hromadné emaily | Rybář | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Formuláře na PC | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kudlovská zelňačka


Doba přípravy:01:15
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:18.10.2023

Ingredience:

500 g kysaného zelí
300 g paprikové klobásy (např. Dunajské)
100 g velkých krup
200 g brambor
2 dl zakysané smetany
2 lžíce hladké mouky
bobkový list
celý černý pepř
mletá sladká paprika
sůl
vegeta

Popis:

Do cca 1,5 l vody vložíme kysané zelí, na půlměsíčky nakrájenou klobásu, přidáme 5 ks bobkového listu, 10 kuliček černého pepře a na mírné zabarvení a podle chuti mletou sladkou papriku. Uvedeme do varu a vaříme asi 45 minut. Zvláštˇ do měkka uvaříme (nejlépe předem alespoň 1 hodinu namočené) kroupy a samostatně také oloupané a na malé dílky nakrájené brambory. Z polévky vyjmeme bobkový list a pepř, přidáme zcezené kroupy, vařené brambory, dále zakysanou smetanu s rozmíchanou hladkou moukou, dochutíme přídavkem soli, případně vegety a krátce povaříme. Polévku necháme asi 15 minut odstát a můžeme servírovat. Nejlepší je ale ohřátá na druhý den.


Jít na recept Kudlovská zelňačka >>