Ingredience:
600g krůtích prsou
sůl
200 g nakrájené anglické slaniny
200 g listového špenátu. marináda-100ml olivového oleje
2 lžíce suchého bílého vína
3 lžičky grilovacího koření
1 lžíce jemně nasekaných bylinek(tymián,šalvěj,bazalka)
2 lžíce oliv
několik třešnových rajčat
|
Popis:
Krůtí prsa omyjeme,osušíme a rozřízneme na plátky.
Naklepeme a mírně osolíme.Špenátové listy opláchneme a spaříme vroucí vodou.Na plát masa rozložíme listy špenátu a na tenké plátky pokrájenou slaninu a pak roládu pevně srolujeme.Nakrájíme z rolády asi 1,5 cm široké plátky,které propíchneme špejlí.
Marinádou potřeme špízy, které pak uložíme na noc do chladu.
Druhý den necháme maso okapat, marinádu zachytíme a
špízy grilujeme po obou stranách asi 12 min. Během grilování je potíráme marinádou. Ke každému špízu napíchneme olivu a dvě půlky rajčat.Podáváme s jakýmkoli zeleninovým salátem.
|