| Recepty doma | Email šablony | Počítej Kalorie | Domácí účto | DWN.cz | Rybář | Pletení | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Omalovánky | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | FormOffice |
|
| ||||||||
Krůtí prsa na víně | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: větší krůtí prsa | ||||||||
Popis: Dvě lžíce másla rozmícháme se špetkou soli, vmícháme velmi jemně nakrájenou cibulku a petrželku. Bylinkové máslo můžeme dochutit několika kapkami citronu a worcesterské omáčky. Směs vložíme do alobalu a vytvarujeme váleček, který zmrazíme. Pak z něj nakrájíme špalíčky, protkneme jimi krůtí prsa, osolíme je a lehce poprášíme grilovacím kořením. Na rozehřátém másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme připravené maso a osmahneme ze všech stran. Pozor, aby se máslo nepřepalovalo. Poté podlijeme vínem s trochou vody a za občasného přelití a podlití upečeme v troubě dočervena. Maso vyjmeme a nakrájíme na plátky, výpek zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a povaříme. Maso přelité šťávou podáváme s vařenými brambory. |