| Počítej Kalorie | Omalovánky | DWN.cz | EET Účtenky | Recepty doma | FormOffice | Formuláře na PC | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Email šablony | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Rybář | Domácí účto | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Krůtí kebaby


Doba přípravy:00:40
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:8.8.2017

Ingredience:

1,5 kg krůtího masa
2 čajové ličky nasekané šalvěje
1 snitka rozmarýnu
šťáva z jednoho citronu
2 polevkové lžíce olivového ojele
sůl a pepř
120 g prorostlé slaniny,bez kůže a kostí
celé lístky šalvěje

Popis:

Z krůtiho masa odstraníme kosti a nakrajíme ho na stejné velké kousky.
Ve velké míse promícháme nasekanou šalvěj,rozmarýn,citronovou šťávou,olej,sůl a pepř a přidáme krůti maso.
Párkrát promícháme,aby se maso rovnoměrně obalilo a dáme na noc do lednice.
Slaninu přepůlime a některé kousky krůtího masa obalíme.Ostatni kousky nebalime.
Slaninou,zabalené krůti maso,nezabalené krůtí maso a celé šalvějové lístky napichujeme na jehly tak,že suroviny střídáme.
V troubě předehřáte na 200° C pečeme asi 40 min.
Také je možno péct 30 min: a na deset minut dát kebaby na předehřaty gril ,aby byla slanina křupavá.Při pečení často podléváme marinadou.Před podáváním polijeme kebaby zbylou marinadou a odkapanou šťávou.
Podáváme se zeleninovým salátem,smaženou polentou nebo rizotem.


Jít na recept Krůtí kebaby >>