| Rybář | EET Účtenky | Email šablony | Omalovánky | Pletení | Formuláře na PC | Recepty doma | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Snadné hubnutí | FormOffice |
|
| ||||||||
Krůtí biskupy s okurkovo smetanovou omáčkou | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 4 ks chlazených krůtích biskupů | ||||||||
Popis: Chlazené krůtí biskupy řádně očistíme. Této operaci je třeba věnovat patřičnou pozornost, takže nám zabere dosti času. (já jsem pouzdra brků vytahoval pinzetou, a pokud to nešlo, tak jsem si pomáhal rozříznutím nožem). Pokud tak neučiníme, mohli bychom celé jídlo znehodnotit. Umyté a řádně očištěné biskupy rozkrojíme na dvě poloviny (pomůžeme si pevným nožem a paličkou na maso). Do tlakového hrnce dáme minimální - nutné - množství vody, čtvrtku másla a slepičí bujón. V uzavřeném tlakovém hrnci dusíme jednu hodinu. Pak maso vyndáme z hrnce a odložíme stranou. Do tuku se zbytkem vody vmícháme postupně zakyslou smetanu a jogurt, zahustíme hotovou jíškou a podle potřeby doplníme vodu (k poměrně velkému množství tuku je potřeba přidat přiměřeně vody, aby se tuk spojil). Podle potřeby dosolíme trochu opepříme a nakonec vmícháme nadrobno nastrouhané Corničonky. Hotovou omáčku můžeme našlehat ponorným mixem. Biskupy, které jsme odložili do hrnce teď přelijeme hotovou omáčkou a necháme natáhnout a smíchat všechny chutě. |