Ingredience:
2 ks čerstvého fenyklu
1 1/4 hrnku mléka
1 lžíce másla, plus extra na vymazání
1 lžíce mouky
necelého půl hrnku strouhanky
100 g sýra (Parmesan, Gruyere, Pecorino,...)
sůl a pepř
|
Popis:
Předehřejeme si troubu na 230 stupňů.
Očistíme fenykl a rozkrájíme na čtvrtky. Položíme je do hrnce, zalijeme mlékem a vaříme do měkka asi 10-15 minut.
Vymastíme máslem zapékací misku.
Vyjmeme fenykl z hrnce a rozprostíme jej do zapékací misky. Ponecháme mléko z fenyklu stranou.
Rozehřejeme máslo v hrnci a přidáme mouku, dobře mícháme, potom přidáme za stálého míchání mléko z fenyklu. Mícháme dokud omáčka nezhoustne.
Přelijeme omáčku přes fenykl v zapékací misce, zasypeme strouhankou a strouhaným sýrem. Osolíme a opepříme a necháme zapést asi 20 minut do zhnědnutí.
|