| Zbrojní průkaz | Omalovánky | Email šablony | Počítej Kalorie | Rybář | Snadné hubnutí | FormOffice | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Recepty doma | EET Účtenky | Domácí účto | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Křupavý fenykl


Doba přípravy:00:50
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:21.1.2016

Ingredience:

2 ks čerstvého fenyklu
1 1/4 hrnku mléka
1 lžíce másla, plus extra na vymazání
1 lžíce mouky
necelého půl hrnku strouhanky
100 g sýra (Parmesan, Gruyere, Pecorino,...)
sůl a pepř

Popis:

Předehřejeme si troubu na 230 stupňů.
Očistíme fenykl a rozkrájíme na čtvrtky. Položíme je do hrnce, zalijeme mlékem a vaříme do měkka asi 10-15 minut.
Vymastíme máslem zapékací misku.
Vyjmeme fenykl z hrnce a rozprostíme jej do zapékací misky. Ponecháme mléko z fenyklu stranou.
Rozehřejeme máslo v hrnci a přidáme mouku, dobře mícháme, potom přidáme za stálého míchání mléko z fenyklu. Mícháme dokud omáčka nezhoustne.
Přelijeme omáčku přes fenykl v zapékací misce, zasypeme strouhankou a strouhaným sýrem. Osolíme a opepříme a necháme zapést asi 20 minut do zhnědnutí.


Jít na recept Křupavý fenykl >>