| Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | EET Účtenky | Email šablony | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | FormOffice | Recepty doma | Rybář | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Domácí účto | DWN.cz | Pletení |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Krkovice na pivě


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:25.10.2018

Ingredience:

pivo 350 ml( i černé)
stouhaný perník 3 lžíce
olej na smažení(kvalitní)
vepřová krkovice 800 g
kečup ostrý 5 lžic
rozinky 5 lžic
podle chuti:citronová šťáva
sůl
mletý černý pepř
zázvor
cukr

Popis:

Maso omyjeme a důkladně očistíme.Zázvor oloupeme a nastrouháme na jemno.Do masa vetřeme sůl,zázvor,pepř a potřeme olejem.Necháme chvíli odležet.
Rozinky spaříme a necháme okapat.V pekáčku rozehřejeme olej a maso zprudka a ze všech stran orestujeme a pak odstavíme.Troubu předehřejeme na 250 stupňů C.Maso v pekáčku podlijeme pivem,přidáme kečup,lžíci perníku posypeme rozinkami.Pečeme asi 3o min. pak teplotu snížíme na 180 stupňů C. a pečeme doměkka.Během pečení podléváme.
Měkkou krkovičku vyndáme a uložíme do tepla.Výpek ochutíme citronovou šťávou,cukrem a podle potřeby zahustíme nebo zředíme.Omáčku lehce provaříme a pak do ní dáme krkovičku a prohřejeme.
Pivní krkovičku nakrájíme na porce.Jako přílohu podáváme houskový nebo bramborový knedlík,noky a přeléváme omáčkou.


Jít na recept Krkovice na pivě >>