| FormOffice | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Email šablony | Pletení | Formuláře na PC | Domácí účto | Hromadné emaily | Rybář | Snadné hubnutí | EET Účtenky | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Krkonošské Kyselo - bezlepková úprava


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:12.11.2015

Ingredience:

kvásek:
acidofilní mléko 1/2 litr
hl. mouka (bezlepková mouka) 3 lžíce
další:
sušené houby 2 hrsti (200g)
sůl
kmín
vejce 4 ks (3-5)
cibule
brambory

Popis:

Připravíme kvásek: do acidofilního mléka vmícháme hl. mouku a necháme chvíli stát.
Dáme vařit brambory.
Houby a kmín dáme vařit do poloměka (asi 10 minut). Přidáme kvásek a za stálého míchání zavaříme. Pod hrnec dáme plotýnku, aby se tolik nechytalo na dno. Vaříme asi 15 minut, až nebude při ochutnání cítit mouka. Přilijeme vodu, můžeme použít vodu z vařených brambor a osolíme.
Přidáme vedle na cibulce usmažená vajíčka a nakrájené uvařené brambory.


Pravé kyselo se vaří z chlebového kvásku, který je v podkrkonoší běžně v prodeji. Recept lze s normální hladkou moukou bez dalších úprav použít i pro lidi, kteří mají kyselo rádi a neseženou kvásek v obchodě.


Jít na recept Krkonošské Kyselo - bezlepková úprava >>