| Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | DWN.cz | Pletení | Snadné hubnutí | Počítej Kalorie | Recepty doma | Domácí účto | Email šablony | Rybář | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | FormOffice | Formuláře na PC | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Krkonošské kyselo


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:22.6.2009

Ingredience:

1 dl oleje
1-2 cibule
4-5 stroužků česneku
2 litry vody
1 lžička drceného či celého kmínu
1 lžička Vegety či Harmonie chuti
2 hrsti sušených hub ( směs )
1 lžička soli
3 větší brambory
1 hrníček 250 - 300 ml pekařského kvásku
2 vejce

Popis:

Cibuli pokrájíme a osmahneme na oleji, pak přidáme pokrájený česnek a zlehka opět osmahnout. Zalít vodou a uvést do varu. Přidat kmín, Vegetu, houby a sůl. Až jsou houby uvařené do poloměka přidat brambory pokrájené na kostky. Jak budou brambory uvařené, tak přidáme kvásek. Pozor! po přidání kvásku vařit již jen 7 -8 minut a stále míchat (rádo se to připaluje). Pak nakonec přidáme klasickým způsobem usmažené(míchané) vajíčko. Někdo rád pouštěné přes vidličku jako svítek.Můžeme nakonec zjemnit rozpuštěným máslem.


Jít na recept Krkonošské kyselo >>