Ingredience:
3 lžíce citrónové šťávy
2 lžičky soli
1 lžička chilli
1 lžička majoránky
4 lžíce kopru
250 g krevet
1/2 konzervy ananasu
3 lžíce másla nebo olivový olej
3 lžíce stouhánky
4 stoužky česneku
1 sklenka smetany
zelenina do bagety (podle chuti papriku, rajčata, ředkvičky)
|
Popis:
Marinování:
Krevety opláchneme, dáme do misky a pokapeme citrónovou šťávou. Přidáme nedrcený česnek, sůl, chilli, pepř, majoránku a nařezaný kopr. Pokapeme rozehřátým máslem nebo olivovým olejem - každý má svou chuť - takže doporučuji jednou tak a podruhé tak.
Přidáme ještě 1/2 konzervy ananasu. A necháme odležet 10min. v lednici či v chladu.
Mezitím si rozřízneme bagetu a vložíme kousky zeleniny dle chuti, můžeme použít i olivy.
Vaření:
Vyndáme namarinovanou směs dáme ji na pánev či do kastrůlku. Na ohni necháme 2 min., pokud jsou krevety předvařené (jinak do zoranžovění). Potom vmícháme smetanu a zaprášíme strouhankou do zahuštění. Necháme vychladnout a zalijeme tím vnitřek bagety se zeleninou.
|