| Pletení | Email šablony | Domácí účto | EET Účtenky | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | FormOffice | DWN.cz | Hromadné emaily | Zbrojní průkaz | Rybář | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Krevety se smetanou, koprem a ananasem


Doba přípravy:00:20
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:8.11.2017

Ingredience:

3 lžíce citrónové šťávy
2 lžičky soli
1 lžička chilli
1 lžička majoránky
4 lžíce kopru
250 g krevet
1/2 konzervy ananasu
3 lžíce másla nebo olivový olej
3 lžíce stouhánky
4 stoužky česneku
1 sklenka smetany
zelenina do bagety (podle chuti papriku, rajčata, ředkvičky)

Popis:

Marinování:
Krevety opláchneme, dáme do misky a pokapeme citrónovou šťávou. Přidáme nedrcený česnek, sůl, chilli, pepř, majoránku a nařezaný kopr. Pokapeme rozehřátým máslem nebo olivovým olejem - každý má svou chuť - takže doporučuji jednou tak a podruhé tak.
Přidáme ještě 1/2 konzervy ananasu. A necháme odležet 10min. v lednici či v chladu.

Mezitím si rozřízneme bagetu a vložíme kousky zeleniny dle chuti, můžeme použít i olivy.

Vaření:
Vyndáme namarinovanou směs dáme ji na pánev či do kastrůlku. Na ohni necháme 2 min., pokud jsou krevety předvařené (jinak do zoranžovění). Potom vmícháme smetanu a zaprášíme strouhankou do zahuštění. Necháme vychladnout a zalijeme tím vnitřek bagety se zeleninou.


Jít na recept Krevety se smetanou, koprem a ananasem >>