Popis:
Očištěné a prsních kostí zbavené křepelky řádně omyjeme vodou a necháme odkapat.
Telecí maso jemně umeleme, přidáme mandle, žloutek, smetanu, koření, sůl a housku, nakrájenou na malé kostičky a mírně opraženou.
Z vaječného bílku ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do připravené hmoty. Vzniklou nádivkou naplníme křepelky, které balíme do plátů anglické slaniny a lehce převážeme nití.
Křepelky vložíme do vhodné nádoby, přidáme máslo, mírně podlijeme vodou a pečeme do zlatova. Z výpeku klasickým způsobem připravíme máslovou šťávu.
Červené zelí:
Červené zelí připravíme běžným způsobem. Před dokončením do něj vmícháme dávku brusinek a dochutíme koňakem nebo brandy.
Pošírovaná hruška:
Hrušky oloupeme, podélně rozkrojíme a vybereme jadřince. Bílé víno zředíme vodou, přidáme cukr, citrónovou šťávu, hřebíček a půlky hrušek pošírujeme ve víně tak, aby zůstaly zatvrdlé. Při podávání zdobíme brusinkami a zelenou petrželkou.
Podle vlastního uvážení můžeme jako další přílohu podávat bramborové krokety.
|