Ingredience:
1 menší, uzený vepřový jazyk
100 g kořenové zeleniny
1/2 květáku
1 brzlík
10 žampionů
100 g másla
100 g pečeného nebo dušeného telecího masa z plece
1/4 pečeného, vykostěného kuřete
na špičku nože muškátového květu
200 ml sladké smetany
1 žloutek
MAGGI Světlá jíška
MAGGI Harmonie Chuti
|
Popis:
Do studené, osolené vody vložíme jazyk a uvaříme ho doměkka.
Vyjmeme ho, dáme do studené vody a pak oloupeme. Jazyk nakrájíme na nudličky.
Do vývaru, ve kterém se jazyk vařil, přidáme na tenké nudličky nakrájenou zeleninu, na nudličky nakrájená masa (brzlík, telecí maso, kuřecí maso), připravený jazyk, květák a žampiony orestované na másle.
Polévku okořeníme muškátovým květem, přidáme MAGGI Světlou jíšku, dochutíme MAGGI Harmonií Chuti a povaříme.
Do polévky nalijeme smetanu smíchanou se žloutkem a dobře ji ohřejeme, ale již nevaříme.
|