| Rybář | DWN.cz | Omalovánky | FormOffice | Snadné hubnutí | EET Účtenky | Pletení | Zbrojní průkaz | Domácí účto | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Hromadné emaily | Formuláře na PC | Recepty doma |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Králík přes noc naložený


Doba přípravy:
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:14.10.2016

Ingredience:

králík
česnek
cibule
zeleninu (pod svíčkovou)sůl
majoránka
6 kuliček pepře
3 bobkové listy
6 kuliček nového koření
lžice sádla nebo oleje
1/2 lžičky muškátového květu
solamil
bílí jogurt (jogobela slazená hroznovým cukrem)

Popis:

Králíka očistíme, opereme, osušíme, naporcujeme, potřeme rozmačkaným česnekem a necháme ho odležet nejlépe přes noc. Dále pak králíka osolíme dáme do remosky a zalijeme na tuku spěněnou cibulkou, přidáme zeleninu, koření, bobkvé listy, muškátový květ, podlijeme vodou a dáme dusit (králík by měl být zcela zatopen vodou). Dusíme do měkka, připádně ještě podlijem.
Příprava omáčky:
Králíka vyjmeme a dáme do kastrůlku a udržujeme v teple. Šťávu scedíme dáme na sporák a přivedeme k varu. Podle chuti přidáme jogurt (nemusí se přidat celý) můžeme přisladit (trochu doporučuji) povaříme a zahustíme solamilem. Nejlepší příloha je bramborová kaše a zelený salát.


Jít na recept Králík přes noc naložený >>