| EET Účtenky | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Email šablony | Hromadné emaily | Počítej Kalorie | Pletení | Recepty doma | FormOffice | Formuláře na PC | DWN.cz | Formuláře ZDARMA | Rybář | Snadné hubnutí | Omalovánky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Králík po francouzsku


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:3.9.2013

Ingredience:

vykostěný králík
anglická slanina
12 šalotek vcelku
2 stroužky česneku
olivový olej
bílé víno
sůl,pepř
provensálské koření

Popis:

Králíka nakrájíme na větší kousky, spaříme horkou vodou, opláchneme studenou vodou, prošpikujeme slaninou, osolíme a opepříme. Opečeme na rozpáleném oleji, přidáme cibulky vcelku, česnek nahrubo, osmahneme. Pak podlijeme horkou vodou a pečeme v rozpálené troubě cca 1 hodinu. Po půlhodině obrátíme, podlijeme bílým vínem a odkryté dopečeme.
Podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo bramborovými knedlíky či kroketami.


Jít na recept Králík po francouzsku >>