| Domácí účto | Omalovánky | Pletení | Formuláře ZDARMA | Snadné hubnutí | Rybář | Email šablony | Hromadné emaily | DWN.cz | Počítej Kalorie | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Recepty doma | Formuláře na PC | FormOffice |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Králík pečený na víně s kedlubnami


Doba přípravy:01:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:10.11.2022

Ingredience:

4 králičí stehna (nebo 1 celý králík)
1/2 citronu
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
2 cibule
200 ml jablečného vína (nebo moštu)
500 g brambor
700 g kedluben
1 lžíce petrželky
pepř bílý (čerstvě mletý)
sůl

Popis:

Maso omyjeme, osušíme a vložíme do mísy, osolíme zakapeme šťávou z 1/2 citronu a necháme 30 min v chladu marinovat.
Rozehřejeme troubu na 180°C, v pekáči rozpálíme olej s máslem, zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Přidáme králíka a opečeme z obou stran, pak podlijeme vínem a v troubě pečeme 30 min.
Kedlubny nakrájíme na dílky, brambory oloupeme, pokrájíme na kostky 1,5x1,5 cm a s kedlubnami přidáme ke králíkovi - pečeme dalších 20 min.
Králíka podáváme spolu s bramborem a kedlubnami ozdobené petrželkou.


Jít na recept Králík pečený na víně s kedlubnami >>