| FormOffice | Pletení | Počítej Kalorie | Omalovánky | Snadné hubnutí | Email šablony | Zbrojní průkaz | Rybář | Domácí účto | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Hromadné emaily | Recepty doma | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Králík nebo kuře na zeleném pepři


Doba přípravy:01:30
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:31.5.2010

Ingredience:

4 porce králíka nebo naporcované kuře (či kuřecí stehna)
4 velké cibule
4 stroužky česneku
sůl
4 lžičky zeleného pepře
olej

Popis:

Na pánev nebo do kastrolu nalijeme olej a zpěníme na něm cibuli. Když zesklovatí, vložíme porce masa, osolíme, potřeme lisovaným česnekem, posypeme zeleným pepřem. Zmírníme oheň a pod pokličkou pomalu dusíme za častého obracení masa až do jeho změknutí. Podléváme jen trochu pokud se úplně vysmahne šťáva. Na hotové porce masa nandáme cibulový základ s pepřem a podáváme s brambory, těstovinami, rýží, salátem ...

Varianty: pokud do šťávy přidáte smetanu, můžete podávat s knedlíkem. Nebo lze chvíli před koncem dušení přidat rajský protlak či bílé víno.


Jít na recept Králík nebo kuře na zeleném pepři >>