| Recepty doma | Formuláře na PC | FormOffice | Email šablony | DWN.cz | Pletení | Rybář | Zbrojní průkaz | EET Účtenky | Domácí účto | Omalovánky | Počítej Kalorie | Snadné hubnutí | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Králík na satorejce


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:5.11.2014

Ingredience:

naporcovaný mladý králík (stehna a hřbet)
anglická slanina
kysaná smetana
hladká mouka
vepřové sádlo škvařené
kostka hovězího vývaru
sůl
satorejka
voda pitná

Popis:

Porce mladého králíka (stehna a hřbet) opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, osolíme, vložíme do pekáče, úplně pokryjeme plátky anglické slaniny a posypeme jemně rozemnutou satorejkou. (nešetřete na slanině a satorejce), podlijeme vodou, ve které jsme rozvařili jednu kostku hovězího vývaru, přidáme trochu škvařeného vepřového sádlíčka, vložíme do rozehřáté trouby a upečeme za občasného přelévání masa vypečenou šťávou doměka. Po upečení maso vyjmeme, vypečenou šťávu přelijeme do kastrolu, zahustíme kysanou smetanou, ve které jsme důkladně rozmíchali hladkou mouku a za stálého míchání omáčku důkladně provaříme. Na závěr omáčku rozmixujeme, nebo procedíme, v případě potřeby doplníme přiměřeným množstvím satorejky.
Výsledná omáčka je smetanově krémová s výrazně nakyslou chutí danou použitým kořením.
Vhodné přílohy: Bramborové škubánky, bramborový,
houskový, nebo kynutý knedlík.
Jedná se o úpravu vhodnou ke svátečním příležitostem.


Jít na recept Králík na satorejce >>