| Recepty doma | EET Účtenky | Pletení | Snadné hubnutí | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | Email šablony | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Omalovánky | FormOffice | Rybář | Formuláře ZDARMA | Domácí účto | Hromadné emaily |
|
| ||||||||
Králík na satorejce | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: naporcovaný mladý králík (stehna a hřbet) | ||||||||
Popis: Porce mladého králíka (stehna a hřbet) opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, osolíme, vložíme do pekáče, úplně pokryjeme plátky anglické slaniny a posypeme jemně rozemnutou satorejkou. (nešetřete na slanině a satorejce), podlijeme vodou, ve které jsme rozvařili jednu kostku hovězího vývaru, přidáme trochu škvařeného vepřového sádlíčka, vložíme do rozehřáté trouby a upečeme za občasného přelévání masa vypečenou šťávou doměka. Po upečení maso vyjmeme, vypečenou šťávu přelijeme do kastrolu, zahustíme kysanou smetanou, ve které jsme důkladně rozmíchali hladkou mouku a za stálého míchání omáčku důkladně provaříme. Na závěr omáčku rozmixujeme, nebo procedíme, v případě potřeby doplníme přiměřeným množstvím satorejky. |