| FormOffice | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Hromadné emaily | Recepty doma | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | EET Účtenky | Rybář | Email šablony | Pletení | Snadné hubnutí | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Králičí pečeně se šlehačkou


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:4
Autor:
Přidáno/změněno:28.3.2017

Ingredience:

4 porce králičího masa
1 větší cibule
8 plátků libovější anglické slaniny
1 větší paprika
4 tenké plátky sýru ementál
1/4 litru smetany ke šlehání
sůl
Na ozdobení:
1 rajče
1/2 hlávky čínského zelí

Popis:

Králičí řízky omyjeme pod studenou tekoucí vodou, necháme okapat a osušíme. Potom maso posypeme ze všech stran solí a vložíme do středně velkého pekáčku. Cibuli zbavíme slupky a nadrobno ji rozkrájíme. Anglickou slaninu, papriku a sýr nakrájíme na tenké plátky. Králičí řízky posypeme cibulí, poklademe plátky anglické slaniny, papriky a mentálu. Pokrm zalijeme smetanou ke šlehání a vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 1 1/2 hodiny. Zcela vstřebaná smetana a maso, které se topí v průhledné šťávě, znamenají, že je pečeně hotová. V tom okamžiku bychom ji měli vyjmout z trouby. Na čtyři mělké talíře rozdělíme listy čínského zelí, na ně položíme porce pečeně, které ozdobíme dílky rajčete.
Jako příloha se hodí vařené brambory.


Jít na recept Králičí pečeně se šlehačkou >>