| FormOffice | Formuláře ZDARMA | DWN.cz | Hromadné emaily | Recepty doma | Omalovánky | Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Formuláře na PC | EET Účtenky | Rybář | Email šablony | Pletení | Snadné hubnutí | Domácí účto |
|
| ||||||||
Králičí pečeně se šlehačkou | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 4 porce králičího masa | ||||||||
Popis: Králičí řízky omyjeme pod studenou tekoucí vodou, necháme okapat a osušíme. Potom maso posypeme ze všech stran solí a vložíme do středně velkého pekáčku. Cibuli zbavíme slupky a nadrobno ji rozkrájíme. Anglickou slaninu, papriku a sýr nakrájíme na tenké plátky. Králičí řízky posypeme cibulí, poklademe plátky anglické slaniny, papriky a mentálu. Pokrm zalijeme smetanou ke šlehání a vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme přibližně 1 1/2 hodiny. Zcela vstřebaná smetana a maso, které se topí v průhledné šťávě, znamenají, že je pečeně hotová. V tom okamžiku bychom ji měli vyjmout z trouby. Na čtyři mělké talíře rozdělíme listy čínského zelí, na ně položíme porce pečeně, které ozdobíme dílky rajčete. |