| Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Hromadné emaily | Rybář | Omalovánky | Pletení | Recepty doma | EET Účtenky | DWN.cz | Snadné hubnutí | FormOffice | Počítej Kalorie | Domácí účto |
|
| ||||||||
Kraličí hřbet pečený v rajčatech, bylinkách | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 500g králičího hřbetu bez kosti | ||||||||
Popis: Králíka osolte opepřete a na olivovém oleji krátce opečte tak, aby se jen maso sevřelo. Cibuli oloupejte, nakrájejte na kostičky a orestujte na oleji. Rajčata nakrojte, spařte, oloupejte, nakrájejte a přidejte k cibuli. Rajčata vám pustí trochu vody, tak jí nechte vyvařit. Česnek utřete se solí, bylinky nasekejte a přimíchejte do rajčat. Plátky anglické slaniny potřete touto směsí a opatrně do něj zabalte maso z králíka. Závitky můžete sepnout párátkem, aby se vám slanina nerozbalila. Podlijte portským vínem a pečte ve vyhřáté troubě 15 - 20 minut. Výpek podle potřeby zahustěte, povařte a maso při podávání přelijte. |