| Zbrojní průkaz | Formuláře na PC | Formuláře ZDARMA | Email šablony | Hromadné emaily | Rybář | Omalovánky | Pletení | Recepty doma | EET Účtenky | DWN.cz | Snadné hubnutí | FormOffice | Počítej Kalorie | Domácí účto |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kraličí hřbet pečený v rajčatech, bylinkách


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:6.8.2009

Ingredience:

500g králičího hřbetu bez kosti
100g anglické slaniny
1 cibule
2 větší rajčata
stroužek česneku
3pl olivového oleje
0.5dl portského
sůl
pepř
bazalka
pažitka
oregano

Popis:

Králíka osolte opepřete a na olivovém oleji krátce opečte tak, aby se jen maso sevřelo. Cibuli oloupejte, nakrájejte na kostičky a orestujte na oleji. Rajčata nakrojte, spařte, oloupejte, nakrájejte a přidejte k cibuli. Rajčata vám pustí trochu vody, tak jí nechte vyvařit. Česnek utřete se solí, bylinky nasekejte a přimíchejte do rajčat. Plátky anglické slaniny potřete touto směsí a opatrně do něj zabalte maso z králíka. Závitky můžete sepnout párátkem, aby se vám slanina nerozbalila. Podlijte portským vínem a pečte ve vyhřáté troubě 15 - 20 minut. Výpek podle potřeby zahustěte, povařte a maso při podávání přelijte.


Jít na recept Kraličí hřbet pečený v rajčatech, bylinkách >>