| Recepty doma | Zbrojní průkaz | Snadné hubnutí | Rybář | Email šablony | Formuláře ZDARMA | Hromadné emaily | DWN.cz | Omalovánky | Formuláře na PC | Počítej Kalorie | FormOffice | Pletení | Domácí účto | EET Účtenky |
|
| ||||||||
Kotlíkový guláš s noky | ||||||||
| ||||||||
Ingredience: 500g hovězí maso (kliška zadní) | ||||||||
Popis: Hovězí maso omýt a nakrájet na malé kousky. V hrnci zahřát olej a nechat zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli. Odstavit z plotny a zaprášit sladkou červenou paprikou. Rychle promíchat, přilít trochu vody a vařit tak dlouho, dokud se voda nevyvaří, vše dusit ve vlastní šťávě. přidat pokrájené maso, osolit, promíchat a pod pokličkou dusit při mírné teplotě až se vývar z masa vyvaří, přidat kmín a prolisovaný česnek. koření promíchat a stále přilévat jen tolik vody, aby se maso dusilo v troše vývaru. Mezitím pokrájet omyté brambory na kostičky 1x1 cm a nechat stranou ve studené vodě. Zelenou papriku a rajčata pokrájet na stejně velké kousky. Z vejce, mouky, vody a soli vypracovat tuhé těsto a na pomoučeném vále utvořit malé nočky. Uvařit je v lehce osolené vodě, přecedit, hodně propláchnout studenou vodou a odložit stranou. Když je maso téměř měkké, vodu vyvařit a přidat připravené brambory a papriku. dobře promíchat a několik minut společně orestovat. Pak zalít cca 1 l vody a při mírné teplotě vařit. Po přejití varem přidat rajčata a vše uvařit doměkka. Poté přidat připravené noky a nechat ještě asi 2-3 minuty táhnout. Podle chuti dosolit nebo přidat trochu pálivé papriky. Dobrý kotlíkovýguláš musí mít ohnivě rudou barvu a být velmi vydatný, neboť se jedná o typické "Jídlo z jednoho hrnce". Servírovat horké, v polévkové misce. |