| Omalovánky | Rybář | Počítej Kalorie | Email šablony | Formuláře na PC | Snadné hubnutí | Domácí účto | DWN.cz | Zbrojní průkaz | Hromadné emaily | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | FormOffice | Pletení | EET Účtenky |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Koložvárské zelí trochu jinak


Doba přípravy:
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:24.10.2022

Ingredience:

brambory
vepřové maso (nebo drůbeží)
klobása
kysané zelí
cibule
česnek
zakysaná smetana

Popis:

Uvařit brambory do poloměkka a oloupat. Uvařit rýži /ne rozvařit/
Opéct maso /tak akorát/ - tady se fantazii meze nekladou, mohou to být jen vepřové kousky nebo kotlety, co je zrovna po ruce, lze např. i z drůbežího masa /stehna apod./. Je dobré dát hodně cibule kvůli šťávě a aby to bylo trochu pikantní tak česnek a opepřit.
Nakrájet na kolečka klobásu, může se posypat paprikou a opéct na pánvi - je li suchá, dát trochu tuku.
Uvařit kysané zelí

Maso podle potřeby vykostit .
Brambory pokrájet na kolečka a pokrýt jimi celé dno pekáče. Na ně dát vrstvu zelí, na zelí vrstvu rýže, na rýži poklademe maso /i se šťávou/, pak opět - brambory, zelí, rýži a na rýži kolečka klobásy /opět s tukem/, pak zas - brambory, zelí, rýži, potom zbytek masa. Na maso zbytek zelí a nakonec plátky brambor.
Pak rozmíchat zakysánku s červ. mletou paprikou a vše zalít.
Přikrýt a zapékat asi 45 min. - 1 hod.
Pozor, je dobré dát pod pekáč ještě plech - rádo teče ven.

Není to zrovna dietní jídlo, ale je to "žranice"
Fantazii se u tohoto jídla meze nekladou. Lze tam dát téměř cokoliv a chuťově upravit podle sebe.


Jít na recept Koložvárské zelí trochu jinak >>