| Omalovánky | Rybář | Pletení | Snadné hubnutí | DWN.cz | FormOffice | Recepty doma | Domácí účto | Zbrojní průkaz | Formuláře ZDARMA | Počítej Kalorie | Hromadné emaily | Email šablony | EET Účtenky | Formuláře na PC |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Koloszvárské zelí


Doba přípravy:02:00
Počet porcí:6
Autor:
Přidáno/změněno:26.10.2021

Ingredience:

vepřové maso
vepřové kotlety
vejce
kyselé zelí
moravské klobásy
bílé víno
šlehačka
cibule
worcestrová omáčka
sůl
paprika

Popis:

1/2 kg vepřového pokrájíme na kostky. Osmažíme nakrájenou cibuli, zaprášíme paprikou, přidáme kostky masa, osmažíme, přidáme bílé víno (stolní) a dusíme do měkka. Osolíme a přidáme trochu worcestrové omáčky. (vepřový perkelt).
Vykostíme šest kotlet, naklepeme, osolíme a zprudka opečeme po obou stranách. Podlijeme trochou vody a dusíme do měkka.
Uvaříme šest vajec natvrdo a pokrájíme na kolečka. Podusíme jeden kilogram kyselého zelí. Podusíme dvacet pět dekagramů rýže. Nakrájíme dvě velké moravské klobásy.
Vlastní příprava:
Do vymaštěného kastrolu nebo ohnivzdorné mísy dáme vrstvu zelí, vrstvu perkeltu, nakrájená vejce, kousky sádla, rýži a na kolečka nakrájenou klobásu. Zakryjeme vrstvou zelí, zalijeme půllitrem šlehačky a zapečeme krátce v troubě. Navrch položíme kotlety a neseme na stůl.


Jít na recept Koloszvárské zelí >>