| Zbrojní průkaz | Počítej Kalorie | Formuláře ZDARMA | Recepty doma | Rybář | Domácí účto | Email šablony | Snadné hubnutí | Hromadné emaily | Pletení | FormOffice | Formuláře na PC | EET Účtenky | Omalovánky | DWN.cz |
Výpis položky katalogu Varime Recepty.cz

Kološvárské zelí podle Pavla


Doba přípravy:
Počet porcí:
Autor:
Přidáno/změněno:15.3.2010

Ingredience:

kroupy velké (č. 10)
zelí kysané
vepřové maso mírně prorostlé (plecko, krkovice, masitý bok)
klobása (může být ostřejší)
paprika mletá sladká a ostrá
pepř černý,mletý
česnek
kyselá smetena, jogurt a pod.
sůl

Popis:

Kroupy přebereme,namočíme, můžeme v troše vody předvařit
Zelí pokrájíme na kratší kousky
Maso pokrájíme na kostky, je možno i dopředu a naložit s kořením, solí a česnekem na 1 - 2 dny do zakryté nádoby uchovávané v chladničce. Je vhodné povrch zakápnout olejem, maso nakřehne dříve a je uzavřeno proti nadměrné oxidaci.
Klobásu pokrájíme na kolečka

Plníme do zapékací misky, na plech či do pekáče po vrstvách:
Zelí, kroupy, maso, kroupy, klobása, kroupy, zelí.
Zalijeme trochou smetany (já ji smíchám s jogurtem)
případně vývaru či vody z krup. Dáme upéct, pokrm by se měl dát vyjmout po nakrojení v pevných kostkách, nemůže zásadně téct anebo se úplně rozpadat. Servírujeme polité troškou kyselé smetany či jogurtu.
Dávky podle počtu osob - pro čtyři osoby cca 1/2 kg krup a přiměřeně masa, klobás a zelí
Dobrou chuť.


Jít na recept Kološvárské zelí podle Pavla >>