Popis:
Mouku prohněteme v míse s práškem do pečiva,máslem,75 g cukru,špetkou soli a 1 vejcem.Těsto necháme 1 hodinu v chladu.
Troubu předehřejeme na 175°C.Těsto vyválíme na pomoučeném vále.Vymažeme otevírací dortovou formu ( o průměru 28 cm),vyložíme ji těstem a předpékáme 15 minut v troubě na prostřední liště.
Mascarpone smícháme v míse s calvadosem a zbylým cukrem.U zbylých vajec oddělíme žloutky od bílků a žloutky zašleháme pomocí metličky do hmoty z mascarpone.Vmícháme zakysanou smetanu.Smícháme škrobovou moučku,vanilkové aroma,citronovou šťávu a kůru a přidáme ke směsi.Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do směsi.
Hmotu z mascarpone rozložíme na předpečený korpus a uhladíme.Vše pečeme dalších 60 minut na střední liště trouby.Asi po 30 minutách zakryjeme koláč papírem na pečení nebo alobalem,aby povrch příliš nehnědl.
Koláč nakonec necháme asi 15 minut odpočinout ve vypnuté troubě.Poté ho vyjmem z formy.
Jablka omyjeme,oloupeme a zbavíme jader.Nakrájíme na měsíčky a pokapeme citronovou šťávou,poté poklademe na koláč.Podle návodu na obalu připravíme dortovou polevu a přelijeme jí ovoce.
|